arton år fyllda

Och plötsligt är världen i ett annat ljus. Allt känns friare, trots att det nu finns mer krav på mig. Det är lite roligare att leva. Jag lever mer nu. Min barndom är förbi och jag ska nu leva mitt liv lite mer som en vuxen och ta ansvar och få studiebidraget direkt in på mitt eget konto. Ikväll ska jag ut på krogen också, då min "debutkväll" blev mer eller mindre ett totalt fiasko då jag var så full att jag gick vilse i min hemstad och inte hittade till krogen. Vem gör ens det, eller rättare sagt lyckas med det? Hela helgen följdes av bakisångest, och då kändes det inte så nice att vara arton längre. Mina tankar var mer "Damn you, vodka, daaaaamn you" med mera som inte är speciellt barnvänligt :-) Yolo. 

muren

Återigen har jag vaknat upp till verkligheten då jag har närmare till mina borträngda känslor än vad jag först trodde. En mening, några få ord, och min mur rivs. Det är en bra liknelse, det där med mur. Stämmer så bra, inte bara för mig. Det är en bra mur. Det bästa är att den krymper med tiden. Sten efter sten tas bort och tillslut finns det ingenting kvar förutom ett litet gruskorn och då upptäcker man att det inte finns något kvar att stänga ute längre. Muren har hållt det borta så länge att det har smällt bort, blivit en del av det förflutna. Det måste vara en bra känsla att ta bort det där sista gruskornet. Befriande. Men nu är min mur riven, och det finns där bakom muren, kastar sig över mig. Jag måste bygga på den igen, och muren är nu lika hög som den var för så längesedan. Alla stenar på plats. Det där lilla gruskornet ligger krossat under alla ton sten. Jag plockar sakta bort den översta stenen, och låter tiden gå igen.


hur det ser ut just nu

Om jag ska vara ärlig, finns det ingenting att skriva om längre. Har nu haft en period då jag har bloggat en hel del, och varför vet ni nog alla mycket väl. Nu när det har blåst över och jag återigen är mitt gamla goa jag, så finns det ingenting som låter tillräckligt deprimerande för att skrivas ner i denna blogg. Så jag får helt enkelt säga det såhär; vi hörs på obestämd tid. Kanske när det händer något spännande i mitt liv, eller tragiskt. Mest troligt något spännande. Krävs att tillägga att det snart är min födelsedag, och högskoleprov samma dag. Kul osv. Ska festa järnet på krogen sedan och bli full. Pappa ska hämta mig från min debutkrogrunda. Grattis pappa :-)

RSS 2.0