Vårregn

Trots regnet som blötte ner mig på väg till tåget och även hem från bussen känner jag mig glad idag. Mestadels för att konflikter vänner emellan alltid tycks lösa sig om man tillåter sig själv att lyssna på vad den andra har att säga. När jag precis skulle spatsera över grannens tomt såg jag en grupp snödroppar som var dränkta av regnet. Tänkte att jag kunde fånga det ögonblicket och le, trots lågtrycket. Nu sitter jag och läser i min säng samt lyssnar på regnet mot fönsterbläcket och andas in den där lukten som blir när det regnar. Mysigare blir det inte.


Idag och igår och imorgon

Igår var himlen grå, precis som idag. Idag såg ut att bli ganska lik igår, men igår var en bra dag. En väldigt bra dag till och med. Högsta betyg på ett prov, Arvid fick en bra nyhet, något som pirrade i hela kroppen hände som gjorde mig helt fnittrig och glad. Idag var en dag fylld av tristess och bråk. Ingen höjdardag och inte alls lik igår. Inte någonstans. Alla säger hur de avskyr måndagar, tisdag är min dag. Till råga på allt måste jag plugga. Dock lyssnar jag på världens finaste musik och fåglarna kvittrar fortfarande utanför mitt fönster vilket gör mig lite gladare. Känner på mig att imorgon kommer bli en bra dag.

Jag önskar...

  • Att jobbiga dagar kunde försvinna så att man slipper dem
  • Att människor som man trodde var på ett sätt, faktiskt var så
  • Att sommaren kommer snabbt som attan!
  • Att min jacka kommer snart!
  • Att det kommer gå bra för mig på provet på fredag!
  • Att påsklovet bjuder på fint väder så att det blir lättare att plugga
  • Att Arvid blir av med sin diagnos till hösten! Gör livet enklare för honom
  • Att människor slutar snacka skit
  • Att mina nära och kära håller sig friska året ut
  • Att mirakel faktiskt kunde ske
  • Att jag kunde flyga
  • Att jag kunde läsa tankar
  • Att jag kommer vara lycklig som vuxen
  • Att min bror kommer vara lycklig som vuxen
  • Att min bror klarar sitt körprov på lättmotorcykel om ett par veckor


Therese den lilla krumeluren!


VÅR

Solen lyser, man blir varm av att gå upp för trapporna i skolan, fönstren kan vara öppna, man kan sitta i solen på skolgården och njuta av livet, man kan äta glass utan dåligt samvete, snödropparna tittar fram i rabatten, vinterskorna stoppas undan, varena litet dammkorn i luften syns i solens strålar, man vill bara grilla och spela musik med sina vänner. Jag längtar så himla mycket till sommaren! 

Ja, om man kollar på det ur den synvinkeln är den här dagen ganska bra.


Lättnaden sprider sig

Provet var inställt idag. Så-himla-skönt. Dock är det sista lektionen på onsdag istället, men så mycket bättre! Är så himla trött på skolan? Det stämmer så bra med det här att tvåan är jättejobbig för att man är mitt emellan början av gymnasiet och studenten. Man inser att man bara gått halvvägs genom gymnasietiden, och att man gått i skolan så stor del av sitt liv. Det tar lite på en. Är väldigt sugen på bär med mjölk, behöver lite vardagslyx.

Dagen med stort D

Idag är den här, dagen som jag fruktat så länge. Som hållt mig vaken om nätterna. Den dag som känns så sjukt jävla viktig för mitt framtida betyg. DAGEN SOM ÄR EN MÅNDAG?? Det är dagen som jag ska göra mitt naturkunskapsprov på kroppen. Inte på min kropp, om kroppen. ALLT om kroppen. Nästan. Väldigt mycket. Det är klockan halv nio. Vill sätta en kula i huvudet just av den anledningen. Gör lärare såhär medvetet, flyttar proven så de ligger sjukt jävla olägligt? Nej, nu ska jag gå och tycka synd om mig själv och dricka en balja med te. Min vänstra bihåla gör ont. Hej.

Sorgens bittra smak

Vilken sorg, tänker ni? Sorgen över att jag är så lat att jag inte pluggat ordentligt. Liten sak, tänker ni då. Ja, nej. Det är ju bara min framtid vi pratar om. Jag-vill-verkligen-få-ett-vg-eller-mvg-i-naturkunskap-b. Fast vi vet ju alla att man ofta inte får som man vill, och att önska sig känns ju meningslöst då alla vet att önskningar inte slår in. Så vad kan vi egentligen dra för slutsats med detta inlägg? Jo, att jag borde plugga istället för att skriva det här.

Hey, ugly Ellen is back!

Två månader, woop woop

Gick igår in på min tredje månad som vegetarian. Ni ska veta att det är sjukt jobbigt med tanke på skitmaten som vi får i skolan. Vi-behöver-protein. Vad får vi? Stekta grönsaker med typ ingenting. Ja men det är ju gott......
Hemma är det väldigt trevligt att vara vegetarian dock, löööööööv it. Ja, ursäkta för dålig uppdateringgggg!


RSS 2.0