att uttrycka sig

Börjar denna korta skolvecka med att skriksjunga till Chasing Cars med Snow Patrol, detta är dock inte så skönt då jag är ganska hes, men det är ändå skönt att uttrycka sina känslor genom att sjunga högt när ingen hör en. Eftersom jag bor i en stuga på tomten är det ingen som hör mig, så jag kan sjunga hur högt och avskyvärt fult som jag vill. Det är skönt, för jag tror man behöver uttrycka sina känslor genom att sjunga högt och klart, tyst och hackigt, orent som fan och starkt, gråtsjunga, skrattsjunga, sjunga falsk eller rent, mjukt eller starkt, huvudklang eller bröstklang.

Vet inte varför jag skriver detta såhär tidigt på morgonen, men det är något med idag. Jag mår bra, är bara lite fundersam och är, trots mina knappa sextimmars sömn, utvilad. Känns som att det är en ganska bekymmersfri dag idag, ska bara ha ett par lektioner och betygen är satta just nu som jag pratar med er, och det är väl det. Locket på mitt psyke har lyfts bort och alla stress har flugit iväg, och lämnat mig bekymmerslös kvar.

Till alla i ES1B & ES1C

Har på något konstigt sätt fått för mig att det är tisdag idag... Vet egentligen inte varför men jag har bara den känslan jag har på tisdagar! Haha, nejdå. Antar att anledningen till att det känns som tisdag är för att jag pluggade så mycket igår.

Hade ensemble-konsert idag, min sista. Blir lite ledsen när jag tänker på det, har kommit så nära alla. Har gått med vissa hela grundskolan, i samma klass eller parallell. Det kommer bli kul, men kommer ändå sakna alla oljud som jag vanligtvis stör mig på. Jag kommer bli den jobbiga som sitter och trummar eller nynnar. Vill inte vara den personen eftersom jag stör mig på oljud, men känner ändå att jag kommer få en abstinens efter att ha hållt på med musik varje dag i ett år och sedan sluta tvärt och bara ägna varje dag åt vanliga ämnen precis som i grundskolan.

Kan låta tråkigt och dumt att jag slutar estet för samhällsvetenskapligaprogrammet men jag känner att det är rätt och det enda jag gillar och faktiskt kommer sakna är ensemblelektionerna med Walter, Jocke, Nadine och vår lärare Claes, och klasserna. SJUKT MYCKET! Men ändå känns det på något sätt inte värt att gå kvar om det bara är en eller två saker som håller en kvar, då är det lika bra att gå det som man kommer tycka är roligare.

Så jag hoppas att ni alla inte hatar mig, eller tycker att jag är dum i huvudet. Det var bara inte rätt för mig.

Tack alla estetare för ett fantastiskt år! Tycker om er alla så sjukt mycket, Lill-Jossan, Joolo, Frida, Ida, Gaspar, Fabio, Nadine, Jocke, Walter, Olle, Boris, Emma, Maja O, Maja E, Kawin, Felicia, Mändiz och alla andra. Ni är verkligen awesome och jag kommer komma på alla konserter!

22 maj, vi lever än

Gud vad skönt det är att vara levande, äta glass, cykla sig svettig, äta nudlar, känna doften av nyklippt gräs, få krama pappa, få träffa mina vänner, bli generad, skratta tills jag får ont i magen, få in pengar om ett par dagar, plugga, sommarlovet är här snart, få bli solbränd, bada i sjön, tillbringa sena kvällar med dem man tycker om, gå på fest med roliga människor, lyssna på fin musk, åka tåg, träffa mamma och Fredrik, skratta åt dumma människor, känna glädje som jag gör nu.


den 21a maj, jordens undergång

Eller?

Kändes så himla fult när jag läste artiklar där Harold Camping skyller ifrån sig på att han har räknat fel igen och blablabla, kan han bara inte inse att jorden inte kommer gå under? Anyway känner jag mig inte rörd av detta påhitt och ska njuta av min lördag så gott jag kan. Det blir med Amelie, mysigt värre. Kanske ta en promenad eller cykeltur, bara njuta av livet. Längta efter sommarlovet.

Bilder från gårdagen; Hade en bra känsla innan alla drog vid nio, det var väldigt tråkigt.


Johns hand, my och såklart jag

My krystar ut mig

fint


sitting and wondering

Sitter i skolan och har precis kuggat på ett prov. Ljudteknik är inte min starka sida, åtmistone inte mikrofoner. Gick väldigt bra på delen om kablar och kontakter. Så omprov för mig fredag nästa vecka, så det är bara att börja plugga. För övrigt är det ganska mycket nu innan betygssättningen, men that's life och alla går vi igenom det. Det är bara att bita ihop och inse att man inte är ensam. Ser redan fram emot nästa termin i nya klassen med mina fina Klara och Therese!

Är helt slut idag och stör mig på ovanligt mycket. Kommer komma hem sent idag så kommer vara trött imorgon på nationella proven också... Inte så roligt eftersom jag inte är allt annat än ett underbarn i matematik. Har godkänt, men det är jobbigt de dagarna som jag är trött, men ska kolla om mina andra klassisar är klara med provet nu. Have a nice day everybody!

när skymningen faller

Sitter och kollar på hur himlen sakta blir mörkare blå för varje minut som går och hur de blå färgen blandas med gult, nästan orange. Det är sommarkänsla, trots den låga temperaturen. Återigen kommer jag tillbaka till att jag längtar till sommaren, men det är en sådan dag idag. En "längta efter sommaren"-dag helt enkelt. Kanske beror det på regnet, kanske beror det på att jag hade byxor och inte shorts idag, kanske beror det på att jag mår bäst på sommaren, kanske beror det på stressen i skolan. Det enda jag vet är att jag önskar att skolan var slut och att solen sken, att man kunde vara med sina fina vänner hela dagarna och nätterna, att man kan ha fina shorts och cykla hur mycket som helst. (och såklart jobba)


En bild tagen av min far när vi satt på en båt tillbaka till hotellet i Egypten.


och så kom regnet...

...och slutade inte. Fast det är mysigt med regn, alltid en speciellt känsla när man sitter inne och regnet vräker ner som det gjort idag. Just nu är det upphåll, men det blåser, är kallt och molnigt.

Tycker om när regnet vräker ner, för efter regn blir luften så frisk och blöt asfalt som precis varit väldigt varm har en alldeles egen lukt. Dessutom finns det inget bättre än att läsa en bok vid ett fönster när det står som spön i backen, men allra bäst är det att ligga i en hängmatta mitt i sommaren, se solen lysa genom träden och läsa en riktigt bra bok. Fy vad jag längtar till sommaren nu... Något helt sjukt mycket. Om jag var troende skulle jag nog be till gud angående önskningar om ett par snabba veckor nu, men eftersom jag inte är det har jag kommit på en plan. Sitta lite mindre vid Facebook och lägga hjärta och själ i skolarbete och sen så kommer jag vara jätte nöjd när betygen är satta den 31 maj. Längtar redan.


Bild tagen av min kära bror Arvid en solig sommarkväll i augusti.

Samma kväll, vi var och seglade. Det var fint det, mycket mygg.


snart helg

Känns kanske lite lame att längta så mycket till helgen att man skriver det på en torsdag... INTE! Ska bli sjukt skönt med helg även fast jag måste börja med min sh-inlämning och plugga till ljudtekniksprovet om mickar, kablar och pa-system... Suger hårt.

Vaknade av att det åskade VÄLDIGT mycket runt fem i morse, det bara small till så jag vaknade med ett ryck. Samma sak hände vid ungefär tjugo i sex, helt fantastiskt. Älskar åska, det är så läskigt men så fascinerande på samma gång.

Nu ska jag till bussen, ska kolla på musikal som estet 3:orna har gjort idag också. Have a nice day!

skolaskolaskola

Sitter i skolan, S:t Eskils gymnasium, och pratar med min fina Klara medan de andra är ute och steker i solen. Det finns en anledning till att vi är så bleka som vi är. Jag hjälper Klara lite med hennes personliga brev, och känner fortfarande glädjerus över att jag fått jobb. Känns verkligen roligt, och det känns sjukt att jag har ett jobb. Trodde att jag var den som skulle bli utan jobb i sommar, men icke!

Kommer bli roligt att få stå i kassan, servera, diska och träffa nya människor! Alla som bor i Stallarholmen kommer till Gripen då och då så då får man verkligen träffa människor, som man känner och inte känner. Kan hända att det kommer bli lite varmt på sommaren, men det gör inget för jag kommer ha roligt iallafall!

idéer som jag har, eller tagit från andra

Har länge funderat på hur det kommer bli 2012, allt talar liksom för att jorden inte kommer gå under. Det har genom tiderna funnits hur många domedagsprofetsior som helst, varav de allra flesta har gjorts av påvar eller andra kristna prästar o.s.v. Alla hade de fel, HÄR kan ni kolla. Som ni ser har Jehovas vittnen varit flitiga med att sätta massa olika år som domedag, och vi lever än.

Så på fullt allvar så tycker jag att alla har blåst upp 2012 till något det inte är. Det är bara ett vanligt år, året då jag fyller 18 år, skaffar körkort, börjar tredje året på gymnasiet och massa annat. Det är samma sak med den HÄR profetian. Det är ju pinsamt! Ofta någon på fullaste allvar kan tro att Jesus ska uppstå? Sen finns det ju vidare funderingar över vem Jesus var, om det var en utomjording som gjorde Maria med barn och massa annat, men det är ändå bara konspirationsteorier. Precis som Illuminati och andra sådanadär jätte konstiga, inte sanna, grejer.

SÅ vad säger ni? Tror ni på 2012 eller profetian om att Jesus kommer uppstå om elva dagar?

Okej, det här inlägget blev lite konstigt, men kände mig tvungen att dela min åsikt runt hela det här spektaklet.

happy monday!

Idag fick jag en ny cykel, och ett jobb. Bättre kan det inte bli, dessutom har jag jobb med någon jag känner och det känns jätte bra! HUR KUL SOM HELST! Känner mig taggad och känner att det känns kul att äntligen få skriva något i mitt cv! Denna dagen var riktigt bra.

Jag är tacksam över att:
Jag har så fina vänner.
Jag har fått ett jobb.
Det finns en som jag varit nära med på det jobbet.
Min pappa är så snäll och köper en fin cykel till mig som är röd precis som jag velat riktigt länge.
Det finns så fina människor överhuvudtaget i min omgivning.
Mina vänner är förstående.
Skolan går bra.
Det snart är sommarlov.
Det är fint väder.
Jag mår bra.

Treehouses

Var som sagt med Amelie igår, det var trevligt. Therese kunde inte vara med eftersom hon skulle rida, eller var det hälsa på en häst? I don't know, men det var iallafall viktigt för henne så jag och Amelie var själva. Vi solade, hoppade studsmatta och njöt av varandras sällskap.







Ville alltid ha en koja när jag var liten, och pappa började bygga den men den blev aldrig klar. Det var saknat faktiskt, men det blev som sagt aldrig av och det har inte precis gett mig men för livet men jag önskar ändå att vi hade hjälpts åt och gjort den klart. Det är ganska synd, och nu är den bara där. Ett golv en bit ovanför marken, med massa gammalt virke runt omkring den som börjat mulltnat för längesen. Om jag får barn någon gång i mitt liv ska jag lätt bygga en koja till dem, om de vill ha en.


en annan söndag

Vet att rubriken suger men jag har ganska dålig fantasi när det gäller att komma på bra rubriker.

Sitter och lyssnar på spotify, som jag för övrigt har 3 timmar och 36 minuter kvar på, jag snålar ganska mycket känner jag. Orkar inte betala, så lyssnar så lite som möjligt, men än har det bara gått åtta dagar och jag har 3 timmar kvar... Det ser inte ljust ut.

Ska snart in till Stallarholmen igen och äta glass med Amelie och Therese, och jag ska för första gången ha shorts utan strumpbyxor. Sen får vi se om jag sätter på mig strumpbyxor eller ej, men jag kan säga att jag helst har strumpbyxor. SÅ varmt är det faktiskt inte ute, och det är bara i början på maj månad.

Imorgon är det skola och jag har ett tal att skriva och samhällskunskap att göra, men vi har inte mycket läxor alls så det känns skönt ändå.

pizza, ingen jacka, svettringar

Solen skiner och det är sjukt varmt här där jag sitter, solen lyser nämligen rakt på mig in genom fönstret och bara ansträngningen att skriva får mig att svettas. Då är det ändå inte en ansträngning att prata om, tänk när jag går till bussen, eller äter pizza? Kommer bli helt blank i ansiktet och folk kommer tro att jag har allvarliga problem med fet hy. Egentligen är det här en utmärkt dag att sola, men det blåser så jag skulle förmodligen bara frysa.

För att gå bort från mina obefintliga problem med fet hy och mina mer befintliga svettningar, tänkte jag berätta att jag ska in till Stallarholmen för ovanlighetens skull och träffa mina fina vänner. Detta är dock inte så ovanligt, så det var ironi för er som inte förstod.

Skämt. Fattar att ni fattar att det var ironi. Jag är alltid där.....

Det är som ett beroende.....

Ska nu sniffa Klara alias Chippen.... hehehehe

och Therese alias Dagmar..... hehehehehe

och Amelie alias Ampa.... hehehehehe

busstationsbarn

Sitter hemma hos Klara, och hon sitter och gör sina läxor och jag väntar på att gå till bussen. Den går om en och en halv timme... Vill bara ta en dusch efter en natt med orolig sömn och svettningar, hemska drömmar och Therese som sällskap i sängen. Det kunde inte bli värre. Jag var även den som vaknade först och alla sov. Låg och väntade och väntade och väntade. Sen vaknade Klara och öppnade dörren till rummet där jag och Therese sov och såg sådär alldeles nyvaken ut och som att hon verkligen inte ville gå upp. MEN ICKE, hon frågade om vi ville ha mat och det kan varit det dummaste hon någonsin frågat. Klart vi ville.

Klara sitter och gnäller. Klaras pappa retar henne. Klara skriker. Jag skrattar. Hejdå.


friday friday, gotta get down on friday

Tycker som alla andra att den låten är så sjukt jävla dålig, och alla andra patetiska wannabe kändisar som gör låtar och musikvideos hos Arcfactory. Det är helt sjukt hur man kan vilja bli känd så mycket att man förnedrar sig själv genom att göra sådär dålig musik!? Musik ska vara något som är fint, något som väcker känslor och ibland kanske t.o.m. får människor att tänka. Inte handla om saker som är uppenbara som i Friday med Rebecca Black; "Tomorrow is Saturday, and then it's Sunday" och då känner man bara " NÄ MENAR DU!? Jag känner att jag inte har koll på dagarnas ordning så jag var tvungen att lyssna på din låt för att få bättre koll."

Söker man på friday på weheartit.com kommer det upp säkert hundra bilder på henne, bland en massa andra. Då börjar man fundera lite. Finns det så många bilder på henne för att hon är bra, eller för att hon är dålig? Jag tippar på dålig, vad tror ni?

de tre vännerna och ellen

Satt och funderade härom om dagen, och även fast jag inte riktigt förstår det så är jag allra bästa vän med tre underbara tjejer och jag tycker fortfarande att det inte känns verkligt. De är alltid i mina tankar, alltid när det händer något är det någon av de tre som jag hör av mig till, men ändå jag har aldrig riktigt funderat över att jag alltid har de och att det faktiskt är vi. Det kändes så konstigt, för när man ser oss för första (har iallafall jag känslan av) tänker man nog inte riktigt att vi fyra är så nära som vi faktiskt är. Många tror att Klara och Therese är systrar, och jag tror inte att jag och Amelie ser ut att vara sådana som faller varandra i smaken angånde hur en kompis ska vara.

Hur som helst är vi ändå det! Det är helt sjukt att vi varit det i nästan ett år, och ändå känns det som vi varit det längre än så. Kollade på en grupp bilder och de är tagna för 11 månader sen, det är helt sjukt!

Det jag vill ha sagt med detta tror jag är ; JAG TYCKER OM ER J*VLIGT MYCKET!








personligen tycker jag att vi ska ta en bild vid den här stolpen igen, ett år efter denna bilden är tagen. Visst vore det roligt!? Har funderat på det ett bra tag nu.




i could stay awake, just to here you breathing

Sitter och kollar runt på massa klipp på youtube och inser nu hur stort det är, och hur mycket filmer finns det inte? Sjukt bra iallafall!

Idag ska jag städa galet, för ikväll kommer min kära Klara hit och sover (förhoppningsvis) och det kommer bli toppen. Har inte varit det lilla flickebarnet på hur länge som helst, och saknar det även fast jag träffar henne ganska mycket i skolan.

Här kommer fina bilder


med våran inte så roliga humor skickade vi ett mmsa vi denna bilden till en kompis och skrev "Det här är en ****"







Teve, sova, vakna, gå på toa, somna igen, vakna, gå till skolan

Har "precis" kollat på mitt absoluta favoritprogram Grey's anatomy, det är bara så bra! Har följt det i hur många år som helst och missar aldrig ett avsnitt. Grät t.o.m. idag när en av huvudpersonerna höll på att dö! Det händer dock inte ofta att jag gråter överhuvudtaget, bara när det gäller Grey's eller mina nära. Grät en gång för inte så längesen för att jag älskade min pappa så mycket, kan varit för att jag var trött men jag grät iallafall samitidigt som jag tittade på hans ryggtavla där han satt vid matbordet och förmodligen höll på med sin iPad. Jag tittade på honom genom mitt fönster i stugan och om jag kollar snett mot huset kan jag se rakt in i köket, fast egentligen ville jag inte skriva att jag tittade genom två glasrutor då detta kunde verka sinnessjukt, men var ej oroliga. Mitt sinne är i utmärkt skick.

Nu ska jag vila upp mig för att sedan tagga inför en lång dag imorgon, kom nu också på att jag glömt lyssna på en låt till imorgon. Förlåt Katja och Maja...


Ska föreställa mig när jag kom på att jag glömt lyssna på Help! med The beatles

Hemkommen

Slutade så att jag kunde ta fem-tåget, vilket jag gjorde. Tåget stannade för mötande tåg mellan Strängnäs och Eskilstuna, och vi missade bussen. Sen när vi var på väg till Läggesta för att ta bussen därifrån (blir ganska mycket längre för mig, men jag kommer iallafall hem) men då stannar tåget mellan Strängnäs och Läggesta också! Vi missade bussen och fick ta bussen som åkte från Läggesta en halvtimme senare (18.11), men den gick bara till Stallarholmen så jag kom inte hem då heller. Spenderade tjugo minuter hos min nära vän Amelie och tog sedan sju-bussen från Stallarholmen... Win?

För övrigt såg jag i tidningen att det skulle bli varmt igen!! Känns fantastiskt, vill så gärna ha shorts, eller sommarklänning. Det är så sköööönt! Dessvärre är det forfarande många veckor kvar till sommarlovet, hela fem... På tisdag är det en månad, och då har jag gått mitt första år på S:t Eskils gymnasium. Känns ganska underligt faktiskt...

nationella proven

Ordet får elever att svettas, få panikångest, vilja prestera sitt bästa, gråta, skratta av vansinne, och även gråta av glädje när de klarat sig mer är godkänt (jag). Börjar alltså dagen med att skriva uppsats i Engelska A. Taggad? Svar nej. Kände i morse att jag ville sova längre, och jag vet att det kommer bli precis som nationella i nian då jag stavade "use" som "jus" för att jag var trött? Det kändes inte så jätte bra, men senare visade sig att jag hade jätte bra resultat ändå och jag hoppas innerligt att det kommer gå bra idag. Sen är det bara tre nationella prov kvar detta år. Sen är sommaren nästan här.

klar himmel

Känner extas när jag ser att molnen dragit undan och den rosablå himlen gör sig synlig. Imorgon kommer snön vara glömd och allas ögon och sinnen vara riktade mot sommaren igen. Denna dag var trots allt mer som en dag i mars än i maj.







slumpmässiga bilder från weheartit (de allra flesta bilder jag lägger ut är därifrån, ska börja skriva källa)


friendsdag på skansen

Har spenderat dagen i Stockholm och har frusit hela dagen. När jag öppnade mina ögon i morse och släppte in det skarpa ljuset från en grå himmel insåg jag ganska snabbt att detta inte skulle bli en bra dag trots besöket i huvudstaden. Snön föll och tunga stora flingor blötte ner mitt hår.

Väl påväg in till Strängnäs var det tillfälligt uppehåll, men fick höra från annat håll att snön vräckte ner i Stockholm, och kände att jag förmodligen skulle ha tagit en tjocktröja och att halsduken inte hjälpte så värst. Fick min tanke bekräftad då det snöade mer och mer ju närmare stan vi kom, och det vräkte verkligen. Vi beklagde oss över att de på Friends hade valt en dålig dag och trots att det var så dåligt väder skulle vi få en bra dag. inte. Domnade i fötter och händer, min nya skor blev smutsiga av ungar som trampade mig på fötterna och mitt hår blev fuktigt in till hårbotten. Kallt, blåsigt, blött. Fick macka med slemmig ost till lunch, och det är inte så gott som det kanske låter i era öron. Var med om skrikade flickor när Måns Zelmerlöv sjöng på scenen, och September, och Tove Styrke. Det var ändå ganska nice, och stående på ett bänkryggstöd och stödjande mot Walters rygg såg jag ganska bra.

Nu kan det verka som att jag spyr galla över dagen på Skansen, men jag provade på rullstolsbasket, vann ett bullpaket med mina andra friendsvänner från S:t Eskil, såg fem björnar, en varg, en järv och diverse andra fina djur och spelade hockeyspel. Over all var det ganska trevligt och om det inte hade regnat och varit tio grader varmare hade det varit näst intill perfekt!

happyface

Känner mig glad för jag har tid att läsa en bok.
Känner mig glad för att jag ska till Stockholm med min klasskompis sedan 11 år tillbaka, Walter, och tillbringa dagen på Skansen i friends-ärande.
Känner mig glad för att det snart är sommarlov.
Känner mig glad för att även fast jag inte har något jobb kommer jag ha det bra iallafall.
Känner mig glad för att två av mina närmaste vänner ska med mig till Skåne i slutet av sommaren.
Känner mig glad för att jag ska byta linje till hösten.
Känner mig glad för att min klass är bra.
Känner mig glad för att jag har röda skor.
Känner mig glad för att jag har bra vänner.
Om ni inte förstått det så känner jag mig mycket tacksam idag, tack för att ni läser!


ultimate update

Börjar detta inlägg med att säga att det snöade i morse och att Bin ladin är död. Många andas ut men undrar också hur det kommer bli nu? Många skulle nog anse att man har försvagat Al Quaida, men jag skulle nog mer tippa mot att detta kommer göra att de blir mer agressiva då detta mord på en så stor ledare åt Al Quaida har blivit mördad tillslut... Det är väl bara att vänta och se, tar det lång tid innan något händer planerar de säkerligen något och då blir jag nog lite rädd.

Som jag nämnde igår så flög jag hem från mamma igår, och det tog lika lång tid med flyg upp till Arlanda som det tar till Stockholm med regional tåg från Eskilstuna... AWESOME! Anyway, så satt jag och filosoferade lite där när vi avr så högt över våra gröntäckta landskap, min bror och jag. Precis när vi hade kommit över molnen var solen på väg ner och det var så fint. Molntäcket var som ett fluffigt landskap, och även fast jag flugit ganska många gånger var det ändå lika fint även denna gången. Sen när vi var på nedlandning mot Arlanda var solen helt röd, inte så röd som den är när man ser den från marken, lite sådär orangeröd, utan helt knallröd. Helt fantastiskt faktiskt. Tyvär hade jag inget bättre än min mobil, och den har en kass kamera.





Ser nu att dessa bilder visar min oförmåga att ta fina kort, ha-ha.


hallååå hallååå (med skånsk dialekt)

Precis hemkommen från Arlanda, kan ni fatta att jag flög hem från Skåne? Det är ju helt fantastiskt, även fast jag föredrar att åka tåg. Hög mysfaktor på det.

Eftersom klockan är ganska mycket ska jag hålla mig kort och bara visa att jag lever, imorgon langar jag ett fett inlägg med egentagna bilder, endast för att solen var så fin nu på kvällen när man befann sig ovanför världen, separerad från jordskorpan av molnen. Goodnight everybody!

RSS 2.0